Diversen

Afdrukken
PDF

opklap gitaarOm de overzichtelijkheid binnen onze website te waarborgen hebben we niet teveel menu's willen maken. Zodoende hebben we dit hoofdstuk “diversen” in het leven geroepen. Hier staan de meest uiteenlopende opvouwbare zaken gegroepeerd onder de diverse submenu's. Er zijn best veel verschillende opvouwbare producten op de markt allen weer bedoelt voor een totaal eigen toepassing. Nu met de vergrijzing in het kielzog zijn er veel producten die gerelateerd zijn aan gezondheid en ergonomie en hebben we hier dus een speciaal submenu aan gewijd.  We zullen altijd blijven streven naar een zo logisch mogelijke indeling maar willen de overzichtelijkheid niet uit het oog verliezen.

Opbouw

De diverse submenu's binnen de groep diversen zijn zeer uiteenlopend we hebben Gereedschap wat voor zich spreekt. Maar bijvoorbeeld de groep industrieel is wat veel omvattender en eigenlijk echt bedoelt voor professioneel opvouwbare toepassingen wat uiteraard een zeer brede doelgroep bestrijkt. Ook optisch is zo'n submenu als je bezig gaat met zo'n project als vouwbaar.com en je komt zoveel optische zaken tegen die opklapbaar e.d. zijn is het zeker de moeite waard om hier een apart stuk aan te wijden. Zo ook voor de gezondheid en ergonomie, waarbij er uiteraard weer raakvlakken zijn met hobby, huis en tuin en zelfs transport.

Gereedschap

Er is van alles te vinden op dit vlak, gaat u maar eens kijken in de eerste de beste bouwmarkt en legio opvouwbare zaken dienen zich aan. De workmate is wel een heel gekende, een opvouwbare werkbank met allerlei span en montage mogelijkheden. Voorts allerlei methoden om gereedschap te huisvesten heel mooi is de uitrolbare gereedschapskist. Het zijn eigenlijk allemaal laatjes die opgerold kunnen worden en er kunnen gemakkelijk naast gereedschap ook schroeven, spijkers en bouten en moeren in gevat worden. De uitklapbare zaagatfel is heel handig voor aannemers die een klus ter plaatse moeten doen. Een vouwbaar lasmasker bergt men ook gemakkelijk op. En wat te denken van een opvouwbare kruissleutel of gewoon de gereedschap zaktool waarin zich diverse uit te vouwen mogelijkheden bevinden; van (knip)tang tot schroevendraaier en inbussleutels. Heel bekend maar het mag hier zeker niet ontbreken de rolmaat en de duimstok!

Industrie

toolsMet name zaken die professioneel ingezet kunnen worden scharen wij onder de kop industrie. Het varieert hier van een vouwbaar huis in heel veel verschillende gradaties van portakabin tot heus driekamer chalet, tot opvouwbare podia of opklapbare verkeerspilonen. Hier ook diverse zaken die met transport te maken hebben zoals bijvoorbeeld een opvouwbare zee container die als ie leeg is opgeklapt kan worden en zodoende weinig kostbare transport ruimte inneemt. Bijkomend voordeel is dat als de container ingeklapt is en meegenomen wordt door een vrachtwagen er een heuse besparing is op de brandstof door de verminderde lucht weerstand. Verder zijn er de opvouwbare transportkarren variërend van steekwagen tot aanhangwagen. Ook de horeca valt onder dit kopje en er zijn toepassing voor een bordenwagen en plateau wagens benoemd. Voorts ook voor de garage zijn er toepassingen zoals een opvouwbare motorblokkraan en een auto of motorbrug. Als laatste hier te noemen zijn er een opvouwbare werkkooi voor een hijskraan, die zelf ook weer vouwbaar is! Een opvouwbare trimtafel voor de dieren of een massagetafel die mee genomen kan worden op locatie voor bijvoorbeeld een fysiotherapeut.

Hobby en Sport

weer kunnen we stellen dat producten vaak onder diverse kopjes vallen, voor de sport kunnen dit uiteraard de opvouwbare mountainbike en de opvouwbare kayak zijn, voor deze zaken verwijzen wij u naar het hoofdstuk transport. Er blijven nog genoeg zaken over die we hier kunnen onderbrengen. Een demontabele keu voor het biljarten is al één van de vele voorbeelden. Voor de opvouwbare sportartikelen kunnen we al een heel hoofdstuk weiden aan de vissport, hier zijn veel zaken vouwbaar en opklapbaar; Bed, stoel, tafel, hengel, schepnet, bolderkar, visparaplu, viskoffer,visboot, etc. Maar zeker ook andere sporten hebben hen opvouwbare producten. Wat te denken van een opvouwbare scheidsrechterstoel voor het tennis, en voor de fitness een opklapbaree buikspierbank eenvouwbaarr fitnesstoestel, loopband enzovoorts. Er is zelfs een motor cart beschikbaar die in een koffer is ingebouwd, wauw!

Opklap gitaar

Toch ook hier vermeld de diverse muziekinstrumenten die vouwbaar zijn, er is een heuse opklapgitaar op de markt die past in een akte tas, hals uitknikken en je kunt spelen (waarschijnlijk wel eerst stemmen). Maar ook een vouwbaar keyboard en natuurlijk de vele blaasinstrumenten die gedemonteerd in een kaffer passen zoals een saxofoon vallen onder deze categorie.

Optiek

Tijdens het struinen op het WWW kwamen wij toch veel opvouwbare optisch instrumenten tegen en vinden wij het absoluut de moeite waard om hier een apart kopje aan te wijden. De telescopisch verrekijker is gekend bij de meeste mensen, Jack Sparrow de piraat bedient zich er al mee. Maar wat echt fascinerend is is de opvouwbare Dobson telescoop een deep space kijker. Het is een sterrenkijker die echt van heel ver weg sterrenevels en aanverwante zaken kan waarnemen. Het kunnen kolossale apparaten zijn in opgestelde toestand maar éénmaal ingeklapt makkelijk mee te nemen in de automobiel. Verder zijn er de technische camera waarbij het middengedeelte bestaat uit een balg en die vaak opgeborgen woorden in een mooie kist het is immers uiterst kostbare apparatuur. Ook de biologen en de geologen bedienen zich van diverse opvouwbare optische instrumenten, zo is er bijvoorbeeld de veld microscoop.  Ook het defensie apparaat bedient zich van vele optische opvouwbare zaken een periscoop hetzij in een duikboot of op het land is zeker aan te merken als een vouwbaar optisch product. Uiteraard heel dicht bij huis zijn er diverse opklapbare lees en of zonne brillen.

Gezondheid en Ergonomie

Als laatste item binnen dit hoofdstuk komt de ergonomie e.d. Om de hoek kijken. Veel producten zijn er op de markt voor de zieke medemens. We kennen allemaal wel een rolstoel die vouwbaar is maar zeker nu dient zich ook de opvouwbare scootmobiel aan. Verder zijn er opklapbare reiskrukken, een inklapbare blinden en slechtziende stok, een opklapbare wandelstok met geïntegreerd zitje of een opvouwbare rollator. Een opvouwbare rijplaat voor een rolstoel een inklapbare traplift, opvouwbare tilapparatuur, veel is er vouwbaar ontwikkelt  juist in dit segment.

Diversen blijft een allegaartje van diverse producten maar zijn logisch ondergebracht onder het sub menu. Waarschijnlijk zal de categorie diversen ook de meeste veranderingen gaan doormaken. Zoals u weet blijven wij altijd op zoek naar de nieuwste opvouwbare zaken en zoals de maatschappij zich ontwikkelt doet ook de industrie daaromheen dat en zullen er gelukkig altijd weer prachtige ingenieuze opvouwbare uitvindingen worden gedaan.

Opvouwbare Producten

Diverse Producten

Lillebror Lillebror

Nu Online

We hebben 10 gasten online