Huis en tuin

Afdrukken
PDF

yurtIn en om het huis zijn diverse opvouwbare producten te vinden.  Vaak komen we het werk tegen van industriële designers, zoals bijvoorbeeld de Martin Visser slaapbank, zeker ook hebben creatieve geesten zich uitgeleefd op andere opvouwbare producten binnen een huishouding. Voor in en om het huis zijn diverse toepassingsgebieden te vinden voor opvouwbare zaken; slapen, zitten eten, tuinieren, gezondheid etc. Meestal gaat het om ruimtebesparende toepassingen, zo is het opklapbed één van de meest gezochte opvouwbare artikelen. Indien men relatief klein behuisd is een ultieme oplossing om het woonoppervlak te vergroten. Uiteraard zijn klapstoelen ook veel te vinden voor zowel binnen als buitens huis. En wat te denken van het logeerbed hetzij vouwbaar of het luchtbed. De opvouwbare mogelijkheden zijn talrijk van een uitschuif bare geveltrap tot vouwbaar zwembad  en van een opklapbare trampoline tot een inklapbare kruiwagen.

Stoel

Binnen de opvouwbare producten is de opvouwbare stoel één van de oudste toepassingen. Meer dan 5000 jaar geleden hadden de oude Egyptenaren al de beschikking over opvouwbare stoelen, evenzo voor de oude Grieken en er zijn zelfs opvouwbare stoelen bekend bij de Bosjesmannen. Er is een zeer mooie poster verkrijgbaar met hierop een overzicht van de opvouwbare stoelen door de geschiedenis heen. Vooral in het design tijdperk hebben al vele designers zich gewaagd aan het ontwerpen van een opvouwbare stoel. Marcel Breuer heeft een pracht exemplaar ontworpen maar er zijn legio andere ontwerpen. De opvouwbare stoel voor in huis of voor in de tuin is gewoon heel praktisch, maar kan naast praktisch ook oogstrelend zijn. Mooi is dat de mens altijd zal willen zitten en als er onverwacht bezoek komt is het gewoonweg handig om een klapstoel te voorschijn te toveren. De stoelen bedoelt voor op reis of om te vissen zijn beschreven in het hoofdstuk vakantie.

Bed

Logisch een opklapbed, het is een ruimte op de vloer die ingenomen wordt die meestal alleen 's nachts gebruikt wordt en er kan een serieuze ruimtebesparing plaatsvinden door een opklap bed. Een bed van twee bij twee meter neemt een constante ruimte in van vier vierkante meter, met één magische beweging neemt ie opgeklapt in een kast nog maar twee meter bij 0,3 meter in. dit is nog maar 0,6 vierkante meter ofwel een netto besparing op het vloeroppervlak van bijna drie en een halve vierkante meter. Het opklapbed is er in vele verschijningsvormen te weten; luchtbed, slaapbank, opklapbed in kast, opklapbed, stretcher, opklapbaar logeerbed,et cetera.

Tafel

Ook de tafel is onder het opvouwbare mes terecht gekomen en is er in diverse uitvoeringen. Een klaptafel hetzij op zichzelf of gemonteerd aan de muur. Ook mooie uitschuifbare toepassingen om een tafel bij bijvoorbeeld veel gasten te vergroten, er kan al snel een verdubbeling van het aantal zitplaatsen aan de tafel bijkomen, nu alleen nog de klapstoelen erbij! Als vroeg voorbeeld hiervan is er de hangoortafel. Ook opvouwbare bureaus e.d. Vallen onder de klaptafels. Verdere bijzondere voorbeelden zijn een opklapbare pokertafel en wat te denken van volledig opvouwbare banket tafel waaraan met meer dan 12 personen gedineerd kan worden

Keuken

in de keuken zijn er ook veel verschillende opvouwbare zaken te vinden. Meestal dingen die men niet vaak gebruikt en dienen voor  ruimtebesparing, maar soms ook komen er bijzondere producten op de markt gewoonweg om de subtiliteit. We vinden in de keuken een vouwbaar vergiet, een wijnkoeler, broodtrommel, vliegenkap, wijnrek, afdruiprek, zelfs opvouwbare wijnglazen, een afwasbak en ga maar verder. De fantasie is onbegrensd ook binnen de keuken voor de diverse reismogelijkheden waaronder een opvouwbare oven verwijzen we u naar het vakantie gedeelte waar ook het vouwbaar bestek e.d. thuis hoort.

Huishoudelijk

de strijkplank is wellicht het eerste wat er te binnen schiet in de huishouding een typisch voorbeeld van een gebruiksvoorwerp dat gebruiksklaar relatief veel ruimte inneemt maar weinig wordt gebruikt, handig om hem ergens weg te bergen achter een deur of in een verloren hoekje. Verder zijn er de opvouwbare wasmand, een huishoudtrap, een droogrek voor kleding, een opvouwbare föhn, ook opvouwbare kratten met diverse doeleinden. Ongetwijfeld zullen er veel meer zaken vouwbaar zijn in de huishouding zeker is dat er ook steeds weer meer bij zullen komen. In ons menu nieuws zullen we die producten plaatsen die we tegenkomen op onze opvouwbare speurtochten.

Baby

Hier zijn veel zaken vouwbaar waarschijnlijk omdat  vaak alles meegenomen moet kunnen worden bij visites, logeer partijen en/of vakanties. Er is een opvouwbare reiswieg, een box die opklapbaar is, kinderwagens, draagzakken, logeerbed, traphekjes en veel opklapbare speelgoed items.

Huisdieren

Voor onze dieren zijn er ook legio opvouwbare toepassingen te vinden. Er zijn reismanden in allerlei soorten en maten beschikbaar oprolbaar of opklapbaar. Er bestaat natuurlijk de Bench voor met name de hond er zijn opvouwbare knaagdierkooien en zelfs voor de Japanse karper “de Koi” een opklapbaar  vat dat bijvoorbeeld wordt gebruikt bij Koi shows, uitklappen vullen met water en voila een bassin voor de soms zeer kostbare vissen.

Tuinieren

De tuin is een extra buitenruimte die meestal alleen in de lente en zomer actief benut wordt in ons land. Veel zaken zijn er voor de tuin te vinden die af en toe gebruikt worden. Ideaal een opvouwbare kruiwagen, of een buitenkeuken die inklapbaar is. Veel voorbeelden ook van opklapbare  zit en lig mogelijkheden. Een heerlijke zonnebank die in de winter opgevouwen wordt en geplaatst in de schuur. Er is ook een opvouwbare kast speciaal om de tuinkussens in op te bergen, buiten het seizoen blijven de kussens droog in het seizoen neemt de kast in opgevouwen toestand bijna geen ruimte meer in. Verder zijn er opvouwbare vogel,- en voeder,-huizen. Een opvouwbare barbecue en vuurschaal mag natuurlijk ook niet ontbreken, verder zijn er opvouwbare regen en afval tonnen op de markt. Ook vouwbaar tuingereedschap is voorhanden nu alleen nog de opvouwbare tuin uitvinden!

Vermaak

Als het dan mooi weer is en er gebruik wordt gemaakt van de buitenruimte wilt men zich uiteraard ook graag vermaken en bij de eerste zonnestralen worden er diverse zaken tevoorschijn getoverd. Natuurlijk ook een zonnescherm is vouwbaar maar wat je tegenwoordig veel tegenkomt is de opvouwbare party tent. Het gemiddelde gezin in het bezit van een tuin heeft wel een opblaasbaar of vouwbaar zwembad. Met de modernste technieken wordt deze toepassing steeds professioneler en zijn er zeer hoogwaardige zwembaden te vinden met dan ook weer een opklapbare zwemtrap, of zelfs een opvouwbare jacuzzi. Een trampoline die vouwbaar is, is echt een product waar kinderen uren mee kunnen spelen. Ook nog te noemen is een vouwbaar doel een opvouwbare frisbee. En als de zon niet schijnt en iemand wilt toch een lekker bruin kleurtje wordt de opvouwbare zonnebank tevoorschijn gehaald of het inklapbare solarium.

Design is al zeer oud  en geïntroduceerd in vele oude culturen. Er is een mooie overzichtposter verkrijgbaar van opvouwbare stoelen die een mooi overzicht biedt

Opvouwbare Producten

Diverse Producten

Opblaasbare Karperboot Opblaasbare Karperboot

Nu Online

We hebben 4 gasten online