Vakantie

Afdrukken
PDF

egypteVakantie is een hot item binnen de opvouwbare producten die er op de markt zijn, wekelijks komen er nieuwe bedenksels bij van over de  gehele wereld. Onder de titel vakantie hebben we allerlei opvouwbare zaken geplaatst die gaan over camperen, logeren, vakantie, reizen etc. Dus in de meest brede zin van het woord hebben we hier zeer diverse items ondergebracht. Items die juist geschikt zijn om enerzijds mee te nemen op een logeerpartij  maar ook anderzijds zaken die we meenemen tijdens het kamperen of opvouwbare producten die zelfs een expeditie waardig zijn. Variërend van een  opklap caravan tot een Zwitsers zakmes komen alle compacte reis producten hier onder de opvouwbare loep.

Geschiedenis

Zoals reeds op de home page besproken vinden opvouwbare producten hen ankers in een ver verleden. Zoals bekend bij archeologen bediende de oudheid zich van diverse opvouwbare zaken. De nomaden hebben de opvouwbare producten waarschijnlijk geïnitieerd, er was een behoefte voor de jagers verzamelaars om compact diverse zaken mee te nemen om allereerst de primaire behoeften te kunnen herbergen; eten en drinken. Een geconserveerde blaas van een dier kon dienst doen als een opvouwbare waterzak, een geweven stof of gelooide dierenhuid kon als opbergtas dienen, later kwamen er de opvouwbare  onderkomens Wellicht eerst als een oprolbare berenvacht o.i.d. om onder te slapen en later als tent.  De oudheid heeft vele mooie vormen van opvouwbare huizen voortgebracht: Tipi, Yurt, nomaden tent voor  in de woestijn, middeleeuwse onderkomens die werden geplaatst voor evenementen  en ga zo maar door.

Hoofdcategorieën

Gezien  de uitgebreidheid van de opvouwbare categorieën binnen de term vakantie. Hebben we hier vooralsnog een selectie gemaakt te weten;

  • klapcaravan, vouwwagen, pop-up
  • Tenten en slapen
  • Gebruiks artikelen

nomadenwaarbij bijvoorbeeld het gedeelte van de klapcaravan zeer interessante voorbeelden bevat van opvouwbare tijdelijke woon mogelijkheden bevat. Een parel is de rapido klapcaravan die achter de automobiel in opgevouwen toestand een breedte heeft van ca150 cm en 200 cm lang is en slechts 100 cm hoog. In Frankrijk mag je er 130km/u mee rijden en hoef je niets extra's te betalen bij de tolpoortjes. Als de rapido op locatie is wordt ie uitgevouwen tot en volwaardige caravan met een oppervlakte van 200cm bij 360 cm waarin je kunt staan! Ook bevinden zich aan boord van de rapido meerdere opvouwbare zaken. Zo is er een kast en keuken aan boord die door een simpele beweging uitgevouwen worden tot een volwaardige kast en keuken. Veel meer prachtige voorbeelden van opvouwbare transporteerbare onderkomens. De trailmanor is een fantastisch voorbeeld van hoever de inventiviteit voor  een vouwbaar huis. kan gaan een volledige woon unit met alle luxe aan boord die volledig inklapbaar is. Slepend achter een auto, neemt ie relatief weinig ruimte in en vangt absoluut vele malen minder wind dan een gewone caravan zou doen. Als de trailmanor uitgevouwen wordt is er een slaapkamer een toilet, woonruimte met keuken en zelfs een douche gelegenheid beschikbaar. In de meest luxe versie voorzien van airco, flat screen's, computer, lederen zithoek, noten fineer en zo verder. Allemaal zeer luxuese zaken aan boord van de opvouwbarerail manor, zie film>>Trailmanor filmpje. Kijk indien u geïnteresseerd bent in opvouwbare caravans de site van popup.nl

Slapen

Slapen is belangrijk voor de mens  en heeft al in zeer primitieve tijden diverse opvouwbare mogelijkheden voortgebracht. De neksteun die als kussen  dienst deed,  wellicht opvouwbare matrassen van dons. Hoe dan ook- juist nu in deze tijd zijn er fantastische opklapbare slaap mogelijkheden voor vakantie, kamperen en expeditie. Een zeer oude opvouwbare mogelijkheid is de hangmat je spant hem tussen twee bomen , verkrijgbaar in diverse formaten als vermaak of juist met een muskietengaas en regenkap voor een expeditie in het oerwoud. Het luchtbed is nu waarschijnlijk het meest verspreid onder onze moderne bevolking. Voorts zijn er de slaapmatten die oprolbaar zijn en/of zichzelf volzuigen met lucht bij het ontvouwen. Luxer zijn de stretchers en de veldbedden, zeer zeker ook vouwbaar tot zeer kleine proporties. Mini tenten en Eskimo slaapzakken zijn wellicht ook aan te merken als opvouwbare onderkomens. Een onderdak is belangrijk voor de mens in welke primitieve vorm dan ook, zowel letterlijk als figuurlijk.

Expeditie

Op reis, vakantie of expeditie, er is meestal te weinig ruimte voor het mee nemen van  diverse artikelen. Wat betreft het kamperen  een opvouwbare water jerrycan, een opklapbaar kooktoestel en uiteraard een oprolbaar matras, een slaapzak en een tent. Allen in de rugzak, eigenlijk is het voedsel zelfs een beetje vouwbaar, gedroogde producten met weinig volume die groeien en lekker worden na toevoeging van heet water. Het is mooi om de diverse opvouwbare producten in deze categorie te bestuderen. Natuurlijk zijn er ook de luxere opvouwbare reisproducten voorhanden. Variërend van een opvouwbare föhn tot een  vouwbaar toilet. Ook een opvouwbare zonnecel is beschikbaar waarmee een telefoon of ipod mmp3 speler opgeladen kan worden.  Perfect een expeditie uitrusting uitgaande van een vouwbaar transportmiddel. Gecombineerd met moderne technologieën.

Reizen

Voor de moderne reis zijn er diverse noviteiten ontwikkelt die een mens meedraagt. Een opvouwbare föhn een inklapbare kleding koffer en uiteraard zeer ernstig gëavalueert  het Zwitsers zakmes  Vele noviteitn zijn in opvouwbare vorm beschikbaar. Juist nu bestaan er fantastische opvouwbare zaken ;een tent die je gooit en dan gelijk op staat, vele prachtige vormen van tijdelijk of transporteerbaar wonen. Vele gebruiksvoorwerpen die vouwbaar zijn zoals  eet,- jacht en '-vis-gerei.

Moderne opvouwbare navigatiesystemen zijn voorhanden evenzo voor de aller modernste tenten die immers ook vouwbaar zijn.

Zoek vooral verder op product niveau indien u geïnteresseerd bent in de diverse opvouwbare producten, wij hebben getracht om alles bij elkaar te verzamelen. Mocht onverhoopt het item waar u naar op zoek bent er niet tussen staan verwittig ons dan per mail en wij voorzien u zo snel mogelijk van het opvouwbare antwoord!

Opvouwbare Producten

Diverse Producten

Icon A5 Icon A5

Nu Online

We hebben 14 gasten online